Az Alkohol és Drogfüggőkért és Családjaikért Egyesületet 2012-ben alapítottuk. Íme a mesénk:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy házaspár. Igen ám, de a boldogító igen után valahogy nem jött össze a boldogan éltek, az ugyanis nem oldotta meg a legnagyobb problémájukat. A férfi ugyanis alkoholista volt. A nő pont úgy csinált, ahogy a legtöbb hasonló helyzetben lévő nő, veszekedett, könyörgött, fenyegetőzött, megmentett, rettegett. És mindez nem segített. Aztán rátalált „a” módszerre és csendesen hátralépett. Elengedte. A férfi pedig elment egy rehabra és meggyógyult. Jó néhány évvel ezután megalapították közösen ezt az egyesületet. A férfi a szenvedélybetegeken, a nő a hozzátartozókon szeretett volna segíteni.

Tudtuk, hogy nem menthetünk meg mindenkit. De azt szerettük volna, ha közel tudjuk vinni bárkihez a segítséget. Lehetővé akartuk tenni, hogy a legkisebb zsákfaluból is elérhető legyen, szenvedélybetegnek és hozzátartozónak egyaránt. Ezért találtuk ki, hogy online működünk.

„Ha valaki egyetlen lelket is megment, olyan az, mintha a világot mentette volna meg”

Talmud

Sajnos az élet nem tündérmese, és még itt sem következett be a „boldogan éltek, amíg…”, mivel azóta elváltunk – ebben viszont már az alkoholnak nem volt szerepe. A volt férjem az egyesület életéből is kilépett. Az általa megfogalmazott cikkek – engedélyével – továbbra is megtalálhatóak lesznek a honlapon, azonban külön kérésére a nevét nem tüntetjük fel.

Nos, tehát én maradtam, mint az Egyesület arca, elnöke, alapító tagja. Az egyesület többi tagjára mindenben számíthatok, azonban ha hozzánk fordulsz, velem fogsz találkozni, többnyire én válaszolok a levelekre, engem dicsérhetsz vagy szidhatsz a cikkek miatt.

Baráth Juditnak hívnak. Időközben szociális munkás lettem, a szakdolgozatomat a szenvedélybetegek online közösségeiről írtam. Ma is szívügyem a hozzátartozók segítése, de az eltelt évek során sok-sok szenvedélybeteggel is dolgoztam már. Keress meg bátran a problémáddal!